Vesti

Štancovanje

stancovanje

IEG u okviru svog proizvodnog pogona poseduje mehaničku radionicu koja se bavi izradom visokokvalitetnih preciznih mehaničkih delova štancovanjem na mehaničkim i hidrauličnim presama. Delovi mogu biti proizvedeni od čelika, prohroma, mesinga i bakra metodom štancovanja – presovanja.  Posedujemo više od 130 sopstvenih alata za štancovanje, uz mašinski park koji broji više od 10 mehaničkih ekscentar presa.

Mogućnosti štancovanja i izvlačenja lima na hidrauličnim presama

Imamo mogućnosti štancovanja na mehaničkim ekscentar presama sile od 10 do 250 tona. Zatim, oblikovanja i dubokog izvlačenja lima na hidrauličkim presama sile od 10 do 600 tona. Takođe posedujemo i tri automatske linije za štancovanje sa presama sile 10, 60 i 160 tona, uz automatsko odmotavanje lima sa kotura, ispravljanje lima i dodavanje uz kontrolisan proces. Pod kontrolisanim  procesom štancovanja podrazumeva se precizno merenje dodavanja trake uz odstupanje od ±0.05 mm, kontrolu udaraca i brojanje komada. Dnevni kapacitet automatskih linija zavisi od vrste alata i dimenzija komada je od 3.300 jedinica do 10.000 jedinica proizvoda tokom jedne smene.

Mogućnosti sečenja lima

U sklopu mehaničke radionice imamo mogućnost sečenja lima hidrauličnim makazama (giljotinom) do 8mm debljine i sečenja fiber laserom snage od 1.5kw (sečenje prohromskog lima do ≠8mm odnosno mogućnost sečenja čeličnog lima debljine do ≠18mm).

Finiširanje proizvoda u vibracionim mašinama

Pored navedene opreme za izradu komada posebnu pažnju smo posvetili zahtevima tržišta koji se odnose na detalje. Tako smo u naš mašinski park uvrstili dve vibracione mašine za finiširanje proizvoda svetski poznatog proizvođača Rosler. Svaki proizvedeni komad u IEG mehaničkoj radionici prolazi proceduru obrade (finiširanja) u vibracionim mašinama. Tu se komadi odmašćuju, čiste, vrši se obrada ivica i skidanje oštrih ivica, jer perfektan proizvod zahteva da se obrati pažnja na svaki detalj.

Gotovi komadi koji su dovedeni do perfekcije spremni su za sledeće proizvodne korake, a to mogu biti tačkasto zavarivanje ili kapacitivno (kondenzatorsko) zavarivanje. Kako bi smo našim klijentima pružili kompletnu uslugu i sveli troškove manipulacije na minimum takođe možemo ponuditi:

  • Sastavljanje komada, zavarivanje kontakata, zavarivanje šrafova, nosača, držača metodom tačkastog zavarivanja (punktovanja)
stancovanje
  • Odnosno zavarivanje trnova, vijaka, čaura sa unutrašnjim navojem i matica kapacitivnim (kondenzatorskim) zavarivanjem
stancovanje

Kako bi smo opravdali ukazano poverenje, za naše klijente sa kojima imamo ugovorene projekte možemo ponuditi i usluge konstruisanja alata za štancovanje, izrade alata, redovno održavanje alata (koji se koriste u IEG radionici), a takođe možemo ponuditi i organizaciju  galvanske zaštite cinkovanjem, niklovanjem, bakarisanjem kod proverenih dugogodišnjih saradnika IEG-a.