Vesti

Štancovanje

stancovanje

IEG u okviru svog proizvodnog pogona poseduje mehaničku radionicu koja se bavi izradom visokokvalitetnih preciznih mehaničkih delova štancovanjem na mehaničkim i hidrauličnim presama. Delovi mogu biti proizvedeni od čelika, prohroma, mesinga i bakra metodom štancovanja – presovanja.  Posedujemo više od 130 sopstvenih alata za štancovanje, uz mašinski park koji broji više od 10 mehaničkih ekscentar presa.

Imamo mogućnosti štancovanja na mehaničkim ekscentar presama sile od 10 do 250 tona, oblikovanja i dubokog izvlačenja lima na hidrauličkim presama sile od 10 do 600 tona. Takođe poseduje i tri automatske linije za štancovanje sa presama sile 10, 60 i 160 tona, uz automatsko odmotavanje lima sa kotura, ispravljanje lima i dodavanje uz kontrolisan proces. Pod kontrolisanim  procesom štancovanja podrazumevamo precizno merenje dodavanja trake uz odstupanje od ±0.05 mm, kontrolu udaraca i brojanje komada. Dnevni kapacitet automatskih linija zavisi od vrste alata i dimenzija komada je od 3.300 jedinica do 10.000 jedinica proizvoda tokom jedne smene.

U sklopu mehaničke radionice imamo mogućnost sečenja lima hidrauličnim makazama (giljotinom) do 8mm debljine i sečenja fiber laserom snage od 1.5kw (sečenje prohromskog lima do ≠8mm odnosno mogućnost sečenja čeličnog lima debljine do ≠18mm).

Pored navedene opreme za izradu komada posebnu pažnju smo posvetili zahtevima tržišta koji se odnose na detalje. Tako smo u naš mašinski park uvrstili dve vibracione mašine za finiširanje proizvoda svetski poznatog proizvođača Rosler. Svaki proizvedeni komad u IEG mehaničkoj radionici prolazi proceduru obrade (finiširanja) u vibracionim mašinama, gde se komadi odmašćuju, čiste, vrši se obrada ivica i skidanje oštrih ivica jer perfektan proizvod zahteva da se obrati pažnja na svaki detalj.

Gotovi komadi koji su dovedeni do perfekcije spremni su za sledeće proizvodne korake, a to mogu biti tačkasto zavarivanje ili kapacitivno (kondenzatorsko) zavarivanje. Kako bi smo našim klijentima pružili kompletnu uslugu i sveli troškove manipulacije na minimum takođe možemo ponuditi:

  • Sastavljanje komada, zavarivanje kontakata, zavarivanje šrafova, nosača, držača metodom tačkastog zavarivanja (punktovanja)
stancovanje
  • Odnosno zavarivanje trnova, vijaka, čaura sa unutrašnjim navojem i matica kapacitivnim (kondenzatorskim) zavarivanjem
stancovanje

Kako bi smo opravdali ukazano poverenje, za naše klijente sa kojima imamo ugovorene projekte možemo ponuditi i usluge konstruisanja alata za štancovanje, izrade alata, redovno održavanje alata (koji se koriste u IEG radionici), a takođe možemo ponuditi i organizaciju  galvanske zaštite cinkovanjem, niklovanjem, bakarisanjem kod proverenih dugogodišnjih saradnika IEG-a.