IEG INDUSTRIJA ELEKTRIČNIH GREJAČA
Od jednog grejača do milion i jednog grejača!

O nama – Kompanija IEG – osnovana je 19 oktobra 1987. godine u Beogradu. Na početku poslovanja firma se bavila proizvodnjom otvorenih električnih grejača na tehničkoj keramici i izradom patron grejača. Nakon kratkog perioda, analizom tržišta, utvrđeno je da su potrebe tržišta i polje primene cevnih električnih grejača mnogo šire od ondašnjeg asortimana. Tada je započeta  misija usvajanja novih modela proizvoda i osvajanja tehnologije proizvodnje cevnih električnih grejača široke potrošnje za bojlere, šporete, veš mašine, kotlove i druge kućne aparate. Taj proces je kompaniju doveo na lidersku poziciju u regionu.

Uporedo se razvijao i asortiman cevnih električnih grejača koji se koriste u profesionalnim uređajima ili industriji. Danas se proizvodni program kompanije IEG plasira u ugostiteljstvu, hotelijerstvu, prehrambenoj industriji, medicini, hemijskoj industriji, petrohemijskoj industriji, namenskoj industriji kao i u drugim oblastima gde je potrebno zagrejati fluid ili vazduh.

Ispravnom vizijom i dobrom strategijom firma se postepeno uvećavala kao i njeni kapaciteti tako da smo od 2000. godine polako ali sigurno bili sve bliži zauzimanju mesta lidera u proizvodnji električnih grejača na prostorima Balkana, na kome kontinuirano pokrivamo i inoviramo od 2005. godine. Industrijalizacija je otpočeta početkom 2000. godine nabavkom najsavremenije opreme kojom danas raspolažemo, a to su alati renomiranih Švedskih, Nemačkih, Italijanskih kao i domaćih proizvođača.

Kompanija IEG je od osnivanja imala naziv Izrada Električnih Grejača – IEG. Od 2003. godine kada je dostignuta proizvodna količina veća od 500.000 jedinica godišnje, IEG postaje Industrija Električnih Grejača i prelazi u kategoriju značajne industrijske firme.

Proizvodni prostor kompanije se prostire na 3500m². Pozicija proizvodnog objekta koji se nalazi u Leštanama, industrijskoj zoni Beograda, u blizini autoputa, na 15km do centra prestonice obezbeđuje odličnu logistiku i lakše poslovanje. Blizina aerodromske i rečne luke, kao i carinskog i železničkog terminala doprinose bržoj komunikaciji sa poslovnim partnerima.

Opremljenost proizvodnog pogona

Proizvodni pogon je opremljen mašinama i opremom svetski poznatih brendova kao što su: Kanthal, Granlund, Olma, Fluke, Flir, Pico, Benning, Messer, Rossler, Sandvik, Techna, Miyachi, Scanrex, Soyer.

Postepenim razvojem proizvodnje mašinski park se dopunjavao najmodernijim mašinama svetskih renomiranih proizvođača, kako specijalizovanim mašinama za proizvodnju cevnih električnih grejača tako i za proizvodnju pratećih elemenata grejača (flanšni, fitinga, sondi).

Uporedo sa uvođenjem najsavremenije opreme u proizvodni proces su uvedene i najkvalitetnije sirovine koje uz  modernu opremu i strogu kontrolu kvaliteta postižu i garantuju visok kvalitet proizvoda, a samim tim i bezbednost prilikom upotrebe od strane korisnika.

Kompanija IEG zapošljava 70 radnika i postiže produktivnost od 1.300.000 jedinica u jednoj radnoj smeni. U standardnom asortimanu nalazi se 400 proizvoda, dok se u toku jedne godine proizvede oko 2000 različitih modela grejača. Kompanija u proizvodnji poštuje međunarodne standarde te poseduje sertifikate ISO, CE, AAA.

Rigorozne procedure kontrole kvaliteta proizvoda

Da bi se osigurao kvalitet proizvoda pored uvođenja standarda o kvalitetu proizvoda CE, veoma rigoroznih internih procedura o kontroli kvaliteta i primene najmodernijih stanica za  ispitivanje u okviru kompanije IEG izgrađena je i sopstvena laboratorija za ispitivanje hemijskog sastava čelika, temperaturna merenja (kontaktna i bezkontaktna), merenja električnih vrednosti, termografska merenja u opsegu od -120°C do 1300°C, ispitivanje uređaja u ekstremnim uslovima rada, a u skladu sa evropskim normama, normama u oblasti energetske efikasnosti i uputstvima proizvođača uređaja.

OSNOVNA PODELA PO TIPOVIMA ELEKTRIČNIH GREJAČA KOJI SE NALAZE U NAŠOJ PROIZVODNJI DELI SE U TRI GRUPE:

ELEKTRIČNI GREJAČI ZA VODU

 • Bojlerski
 • Kotlovski
 • Mašine za pranje

ELEKTRIČNI GREJAČI ZA VAZDUH:

 • Šporetski i tosterski
 • Za termoakumulacione peći
 • Kaloriferski i za grejalice
 • Roštiljski

ELEKTRIČNI GREJAČI SPECIJALNE NAMENE (INDUSTRIJSKI GREJAČI):

 • Galvanski
 • Grejači sa tehničkom keramikom
 • Patronski
 • Orebreni grejači
 • Za mazut i ulje
 • Za destilatore i sterilizatore
 • Pojasni grejači
 • Za parne kotlove
 • Za isparivače

foto-IEG-firma

Konkurentnost kompanije:

Industrija Električnih Grejača svoje poslovanje pored Srbije proširila je na tržišta Republike Srpske – BiH, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Nemačke, Češke, Mađarske, Italije.

IEG se na tržištu pored kvaliteta proizvoda izdvaja i tehničkim mogućnostima proizvodnje grejača razvijene dužine do 5.5m, u prečnicima Ø6.5mm, Ø8.1mm, Ø10.2mm, Ø11.2mm, Ø12mm i Ø14mm.

Za poslovne partnere važna činjenica je i proizvodni lager proizvoda od preko 20.000 cevnih grejača različitih snaga i dužina koji se po zahtevu kupca mogu brzo oblikovati i dovršiti u gotov proizvod, što omogućava isporuku gotovog proizvoda za manje od 24 sata .

Proizvodni asortiman:

Proizvodnja grejača u okviru proizvodnog procesa kompanije IEG podeljena je u tri divizije:

 1. Serijska proizvodnja električnih cevnih grejača;
 2. Proizvodnja električnih cevnih grejača po zahtevu koja može biti pojedinačna i specijalna proizvodnja;
 3. Proizvodnja otvorenih grejača na tehničkoj keramici i patron grejača.

Asortiman proizvoda se svakodnevno uvećava prateći tehnološke inovacije. Ono što zavređuje posebnu pažnju kompanije jesu svakako grejači za radijatore sa elektronskom termoregulacijom, osnovni grejač  i dodatni grejač bojlera velike zapremine sa integrisanom termo regulacijom, suvi grejači za bojlere, grejači za paljenje peleta koji su proizvod dugog i vrednog rada inženjera kompanije IEG.

foto-IEG-firma-unutrasnjost
KUPUJTE ONLINE

Posetite našu
online prodavnicu