Vesti

Električne grejne ploče

ieg-elektricne-grejne-ploce

ELEKTRIČNE GREJNE PLOČE – INDUSTRIJA ELEKTRIČNIH GREJAČA

INTEGRACIJA – VEĆA PONUDA I ZADOVOLJSTVO KUPACA

Tehnologija, kompletna oprema za proizvodnju i sertifikati kompanije Mašinoprojekt (MPS Lađevci), renomiranog proizvođača električnih grejnih ploča za profesionalnu primenu poznatih po veoma visokom kvalitetu, postali su sastavni deo kompanije IEG – Industrija električnih grejača doo Beograd.

Akvizicija podrazumeva integraciju kompletne proizvodnje, tehnologije i tehnoloških rešenja koja su polovinom 2021. godine postali sastavni deo portfolia kompanije IEG.

Proizvodni asortiman IEG-a je dopunjen grejnim pločama za ugostiteljstvo. Grejne ploče 220x220mm, 300x300mm sa zaobljenim ivicama, 300x300mm sa oštrim ivicama i 400x400mm  sa oštrim ivicama su namenjene HORECA korisnicima. Osnovna primena grejnih ploča je u kuhinjama restorana, hotela i na brodovima.

Grejne ploče u proizvodnji laboratorijske opreme

Takođe, grejne ploče 300x300mm su našle svoju primenu u proizvodnji laboratorijske opreme. Dobro je poznato da laboratorijska oprema zahteva veoma veliku preciznost (+/-1 K) i kontinuiran rad koji može trajati i po nekoliko nedelja. To zahteva  proizvode najvišeg kvaliteta. Korisnicima naših proizvoda smo obezbedili visok kvalitet i pouzdanost proizvoda jer je ravnomernost temperature skoro jednaka na kompletnoj površini grejne ploče. Kako bismo restoranima i hotelima obezbedili veću bezbednost u kuhinjama, u grejne ploče su ugrađeni i temperaturni protektori (temperaturni limitatori). Temperaturni protektori ograničavaju zagrevanje grejnih ploča na temperature veće od 420°C unutar grejne ploče. To rezultira temperaturama od približno 290°C na površini grejne ploče (ringle). Ograničavanjem maksimalne temperature se smanjuje potrošnja električne energije i povećava bezbednost u kuhinjama. Bezbednost osoblja i objekata naših korisnika je povećana temperaturnim ograničenjem, jer na temperaturama od preko 300°C mnogi predmeti postaju zapaljivi i bez plamena dovoljna je samo temperatura.

Olakšan način povezivanja

Takođe smo mislili i na servisno osoblje koje se bavi instalacijom i ugradnjom grejnih ploča.  Kako bismo im olakšali povezivanje, na poklopcu grejne ploče je ugravirana adekvatna šema veze i jasno su označeni brojevi priključaka. Na osnovu prikazane šeme veze, servisnom osoblju je olakšan način povezivanja i skraćeno vreme servisne intervencije.

Preuzmite katalog električnih grejnih ploča →